h

Jeugd krijgt weer eigen plek in Schollevaar

20 juli 2015

Jeugd krijgt weer eigen plek in Schollevaar

Afgelopen week ging wethouder Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) akkoord met het voorstel van de SP om de jeugd in Schollevaar een goede eigen plek te geven. Het college zal nu in samenspraak met de Schollevaartse jongeren onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en waar de jeugd zelf behoefte aan heeft.

"Heel positief dat ons initiatief gesteund wordt door de wethouder en dat de jeugd bij ons voorstel betrokken wordt, want nu is er in de wijk geen goede plek voor hen om bij elkaar te komen. Capsloc ligt ver weg en de jongeren ontmoetingsplekken (JOP's) liggen ook niet in de buurt." aldus SP-raadslid Diana Al.

Schollevaar, met ruim 18.000 inwoners, is de grootste wijk met de meeste jongeren in Capelle aan den IJssel.
Eerder was er al een jeugdhonk in Schollevaar-Oost, deze sloot drie jaar geleden de deuren.

U bent hier