h

SP organiseert een avond over TTIP, vrijhandelsakkoord EU-VS

11 oktober 2015

SP organiseert een avond over TTIP, vrijhandelsakkoord EU-VS

Foto: SP / SP

De SP organiseert op vrijdag 16 oktober een openbare avond over het vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS. het Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP). Verschillende sprekers komen aan het woord, waaronder Dennis de Jong de fractievoorzitter van de SP in het Europees Parlement. Maar ook sprekers van Milieudefensie, SOMO en de FNV. Het is mogelijk voor het publiek om vragen te stellen over de mogelijke gevolgen van dit akkoord. De avond begint om 20.00 uur in Capsloc aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel. Toegang is gratis. 

Voorstanders van TTIP beloven meer banen en groei, tegenstanders waarschuwen voor Amerikaanse toestanden. Waar staat TTIP precies voor? Gaat het alleen om het wegnemen van handelsbelemmeringen of krijgen bedrijven veel meer macht? Komt er een race to the bottom op het gebied van sociale wetgeving? En wie beslist eigenlijk of het verdrag wordt ingevoerd?

Vrijdag 16 oktober 20.00 – 22.00 uur
CAPSLOC - Pelikaanweg 3 in Capelle aan den IJssel

Met onder andere:

Dennis de Jong – Europarlementariër SP 
Geert Ritsema - Milieudefensie
Huub de Rouw - FNV 
Roeline Knottnerus – SOMO

U bent hier