h

SP geeft geen steun aan Rotterdamwet

18 december 2015

SP geeft geen steun aan Rotterdamwet

De SP heeft afgelopen raadsvergadering niet ingestemd met het verder uitbreiden van de Rotterdamwet in drie buurten in Capelle aan den IJssel.
Sinds kort is de Rotterdamwet van kracht in de Wiekslag, Hoekenbuurt en de Gebouwenbuurt. Hiermee kunnen mensen met een laag inkomen of het niet hebben van betaalde baan worden geweerd uit deze buurten.

De SP vindt dat de koppeling die wordt gemaakt tussen het hebben van een laag inkomen en de leefbaarheid niet aangetoond. Dit bleek ook uit een recent onderzoek van de universiteit van Amsterdam in opdracht van het ministerie. 
SP-raadslid Marcel Degenaar had ook kritiek op de verdere uitbreiding van de Rotterdamwet: ‘Straks krijg je voorrang in deze Capelse buurten als je bijvoorbeeld niet meer dan 2 kinderen hebt, een baan als politieagent hebt en je partner vrijwilligerswerk doet. Hiermee wordt het voor mensen die niet aan deze eisen voldoen steeds moeilijker om aan een woning te komen.”

Ook hekelde Degenaar de wens van buurgemeente Rotterdam om veel betaalbare woningen te gaan slopen. “Rotterdam is voornemens om 20.000 sociale huurwoningen te slopen. Hiermee wordt de kans op een betaalbare woning in de regio nog kleiner. Met het instellen van de Rotterdamwet gooien we nog meer buurten op slot. De SP wil dat er gewerkt wordt aan alternatief plan, gebaseerd op het verbinden van mensen en niet het uitsluiten.’ Aldus Degenaar.

Reactie toevoegen

U bent hier