h

SP wil opheldering over situatie winkelcentrum de Scholver

27 januari 2016

SP wil opheldering over situatie winkelcentrum de Scholver

Foto: SP / SP Capelle

Afgelopen maandag is op verzoek van de SP door de gemeenteraad vergaderd over de situatie van winkelcentrum de Scholver. De SP is van mening dat het opknappen van het winkelcentrum veel te lang op zich laat wachten en dat de leegstand onvoldoende wordt aangepakt. Zowel wethouder Eric Faassen (VVD) als de beheerder Van der Bos Vastgoed hebben de gemeenteraad een toelichting gegeven. SP -raadslid Diana Al vroeg aandacht voor de nijpende situatie waarin het winkelcentrum verkeert.

‘Bij de ondernemers van het winkelcentrum staat het water tot aan de lippen. De omzetten zijn gigantisch teruggelopen, doordat klanten de Scholver mijden. Het winkelcentrum is een troosteloos geheel met veel achterstallig onderhoud en leegstand. Keer op keer wordt er beterschap belooft maar het wordt nu tijd dat de eigenaar ook echt aan de slag gaat. Een woonwijk waar ruim 17.000 mensen wonen verdient een volwaardig winkelcentrum.’ Aldus Diana Al.

De gemeente gaat nog dit jaar van start met het opknappen van de buitenruimte. De SP is daar content mee maar vreest dat als de gemeente straks de omgeving heeft opgeknapt  de eigenaar dan weer verstek laat gaan. Op verzoek van de SP zal de wethouder de gemeenteraad elk kwartaal informeren over de vorderingen rondom de Scholver.

U bent hier