h

Actie voor de Scholver: Fleurige bloem tegen grauwe gribus

15 februari 2016

Actie voor de Scholver: Fleurige bloem tegen grauwe gribus

Foto: SP Capelle

De SP heeft vanochtend tulpen uitgedeeld aan het winkelend publiek in winkelcentrum de Scholver. Welke al jaren in een aftandse staat is.

Afgelopen weken heeft de SP veel aandacht gevraagd voor de problemen rondom de Scholver. De partij is van mening dat de gemeente en eigenaar van het winkelcentrum nu echt stappen gaan zetten om het winkelcentrum te verbeteren. De leden van de SP haalde ook handtekeningen op voor het voortbestaan van de bloemenwinkel 'de Kleine Plantage'. Deze winkel zal mogelijk het volgende slachtoffer worden van het beleid van Van den Bos Vastgoed. Deze heeft een tweede bloemenzaak naar het winkelcentrum gehaald.
'Het wordt nu echt tijd dat de eigenaar Pensioenfonds TDV en beheerder Van den Bos Vastgoed aan de slag gaan. Al jaren worden er vele beloftes gedaan dat het winkelcentrum gerenoveerd wordt. Tot op heden zien we hier niets van terug.
De gemeente gaat nu aan de slag met de buitenruimte. Dan kan het winkelcentrum niet achterblijven. Het is bizar dat een woonwijk met bijna 20.000 inwoners momenteel zulke slechte voorzieningen heeft.' aldus SP-raadslid Diana Al.

Afgelopen maand is er op initiatief van de SP een vergadering van de gemeenteraad gehouden, waarbij beheerder Van den Bos Vastgoed en wethouder Eric Faassen (VVD) aanwezig waren. Ze gaven een toelichting op de plannen voor de Scholver. De wethouder heeft toegezegd de gemeenteraad elk kwartaal te informeren over de vorderingen.

U bent hier