h

SP Capelle wil aandelen Eneco behouden

21 september 2017

SP Capelle wil aandelen Eneco behouden

Foto: coffee

Afgelopen week heeft de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel vergadert over de voorgenomen verkoop van de aandelen van Eneco. De SP wil dat de gemeente de aandelen van Eneco behoudt. De partij zal zich verzetten tegen het plan van wethouder Meuldijk (LC) om de aandelen van de hand te doen. SP-raadslid Jan Breepoel wil Eneco in publieke handen houden.

"Eneco is een een belangrijke speler op gebied van duurzaamheid. Eneco is nu in publieke handen en daarmee kan de ontwikkeling op het gebied op duurzaamheid geborgd worden. Bij eventuele verkoop verliest de gemeente haar invloed op het bedrijf. Daarnaast heeft de gemeente nu een constante inkomstenbron door de jaarlijkse dividenduitkering. Deze vaste inkomstenbron kunnen we beter houden in plaats van eenmalig groot bedrag te cashen."aldus SP-raadslid Jan Breepoel.

Volgens Breepoel heeft de verkoop bij Essent en Nuon grote gevolgen gehad voor de duurzaamheid van beide bedrijven: "Bij de verkoop van Essent en Nuon zagen we  dat de nieuwe eigenaren duurzaamheid minder belangrijk vonden en daarmee werd de duurzame energieproductie van Essent en Nuon fors lager na de verkoop."

U bent hier