h

Bewoners Schenkel bieden petitie aan voor betere buurt

22 februari 2018

Bewoners Schenkel bieden petitie aan voor betere buurt

Foto: SP

Afgelopen dinsdag heeft mevrouw Havva namens tientallen bewoners van de Schenkelse buurt Wingerd en Bongerd een petitie aangeboden aan de gemeenteraad. Ze sprak over de vele problemen die worden ervaren door de wijkbewoners. Vervuiling van de buurt, overlast van ongedierte en geen verwarming na 23.00 uur. Daarnaast zien de bewoners de buurt achteruitgaan. Meer overlast op straat en een gevoel van onveiligheid spelen de buurt parten.

De SP is al meerdere malen in de buurt geweest om te spreken met de bewoners over hun buurt en wat er beter moet. 'We hebben goede contacten in de buurt. Er moet veel gebeuren, de tijd van Havensteder kan wegkijken voor deze problemen in nu echt over. Ik verwacht dat de wethouder dit ook oppakt en samen met Haensteder een plan van aanpak zal opstellen om de buurt te verbeteren." aldus SP-burgerraadslid Daniel Thenu.

De gemeenteraad zal in april wederom spreken over de problematiek in de Wingerd en Bongerd. De SP heeft dit onderwerp op de agenda gezet. 

U bent hier