h

Demonstreren en inspreken

14 november 2019

Demonstreren en inspreken

Foto: Toos Spee

Op maandag 28 oktober, stonden er begin middag minstens 40 Hoven-demonstranten bij Havensteder op de stoep. Een bewonersdelegatie bleef heel lang binnen voor overleg, maar werd hier niets wijzer van. Dezelfde maandagavond nog, spraken bewoners in beide vergaderde Raadscommissies, dinsdagavond in de 3e. Met afgeladen publieke tribunes.

Wethouder Hartnagel voelde zich aangesproken door wat de insprekers vertelden. Ineens waren 't geen abstracte cijfertjes meer voor haar. Daarom ging zij woensdag 30 oktober om 11 uur in lang gesprek met een bewonersdelegatie. Onder andere zou blijken uit raadpleging van ambtelijke ondersteuning, dat de derde en laatste opzeggingsbrief alvorens Havensteder de uitzettingsprocedures bij het kantongerecht zou starten, niet voor de jaarwisseling te verwachten viel. Ook zou de wethouder samen met de burgemeester ca. half november in gesprek gaan met Havensteder.
Reden waarom de demonstratie is afgelast die gepland stond diezelfde middag nog, bij de afscheidsreceptie van wethouder van Sluis.

Reactie toevoegen

U bent hier