h

update Hoven (5-12-2019)

3 februari 2020

update Hoven (5-12-2019)

Foto: Willem Vlot / Hoven-demonstratie bij Havensteder 28-10-2019

September 2018 zette Havensteder de tijdelijke huurcontracten van Hovenbewoners om in gebruiksovereenkomsten. Oktober 2018 startten de uitzettingsprocedures voor bewoners met een vast huurcontract. September 2019 zegde Havensteder plots de gebruiksovereenkomst op, binnen 6 weken zouden alle 130 tijdelijk hurenden hun Hovenflat moeten verlaten. Op 1 oktober gingen Hoven-acties van start, waarvan je verslag kunt lezen in https://capelleaandenijssel.sp.nl/dossier/wonen-en-buurten . Hoe staat 't er nu mee?

Tijdens de acties bleek, dat Havensteder de "tijdelijken" 3 keer een aanzeggingsbrief moest sturen. De 2e brief is al meteen uitgereikt na afloop van de eerste termijn. De 2e termijn bleek dusdanig kort, dat nog in november de 3e brief bij deze bewoners aankwam. Met een 3e en laatste ontruimings­datum die lag ruim vóór de feestdagen.
Wat Havensteder echter níet wilde zeggen, ook niet op rechtstreekse vragen van bewoners, dat is: op welke datum zij als verhuurder naar de rechtbank gaat stappen voor de uitzettingsprocedures. Terwijl juist die datum het moment bepaalt, vanaf wanneer er sprake zou kúnnen zijn van juridische kosten voor huurders. Ook suggereert Havensteder in die 3 brieven, dat de uit te zetten bewoner per definitie zou opdraaien voor alle juridische kosten. Dat bepaalt echter niet Havensteder, maar de rechter.
Door deze desinformering en intimidatie, is het Havensteder die "tijdelijken" wederom onnodig, zeer hoge stress bezorgt. Want 130 woningen voor hen binnen 3 maanden tijd, die zijn er niet.

Reactie toevoegen

U bent hier