h

FLORABUURT 2/2

27 mei 2020

FLORABUURT 2/2

Foto: Toos Spee

Is Florabuurt 1/2 "einde verhaal" voor welhaast 900 huishoudens? Nee.

Wethouder Struijvenberg herhaalt blijkbaar dolgraag het Spraypark-debacle. Dat is de waterspeeltuin aan de Groenendijk waar najaar 2018 zo enorm veel bezwaarschriften tegen ingediend zijn, dat alsnog de Capelse burgers konden kiezen voor een andere vestigingsplaats. Waardoor de waterspeeltuin uiteindelijk gerealiseerd is in het Schollebos.

Voor Florabuurt heeft zich de eerste mogelijkheid tot bezwaar al aangediend, namelijk in de vorm van de brug naar het toekomstige Aafje Zorghotel. Dit "zorghotel" staat gepland op Rotterdams grondgebied tussen metrostation Schenkel (richting Alexanderpolder) en de wetering die de gemeentegrens vormt. Maar de enige toegang zou over deze wetering komen, op Capels grondgebied, via een brug en weg tussen de beide meest zuidwestelijke Dotterleiflats door. In een toch al overbelast buurtdeel, zonder dat dit extra verkeer meegenomen was in het Koersplan.

Je kunt alléén bezwaar maken tegen vergunningen die al verleend zijn, binnen 6 weken na publicatie. En dat publiceren bleek hoogst onopvallend te geschieden. Namens de buurt heeft de voorzitter van WOP Schenkel Alfred Heijkoop, op de valreep bezwaar gemaakt tegen de brugvergunning. De vergunningverlening voor de toerit tot de brug is echter aangehouden tot 9 juni. Zou deze vergunning alsnog verleend worden, reken maar dat 't dan bezwaarschriften regenen gaat.
En zo voort met de door de hele buurt zeer ongewenste inbreiplannen buiten het middenterrein.

Reactie toevoegen

U bent hier