h

TOESLAGAFFAIRE

22 december 2020

TOESLAGAFFAIRE

Foto: SP

De parlementaire ondervragingscommissie constateerde op 17 december in haar eindrapport: “veel ouders is in de kinderopvangtoeslagaffaire een ongekend onrecht aangedaan. Bij de uitvoering van de kinderopvangtoeslagen zijn grondbeginselen van de rechtsstaat geschonden.” *)

Door een doorgeschoten fraudejacht zijn tienduizenden ouders onterecht op zwarte lijsten terecht gekomen. Met verbijsterende gevolgen. Kartrekker en commissielid Renske Leijten, lid en kandidaat SP-fractie Tweede Kamer, vertelde hier zelf over tijdens het Partijcongres op 12 december, op https://www.youtube.com/watch?v=vD84AueYjPY .
En zoals Lilian Marijnissen rondmailde op 17 december: “De compensatie voor de getroffen gezinnen is nog steeds niet op orde en dat is te schandalig voor woorden. Daarom organiseren we samen met de ouders van de toeslagenaffaire ook dit jaar weer een kerstactie. We hopen dit jaar weer honderden gezinnen te kunnen helpen aan een beetje een fijne kerst. Doneren kan nog steeds.”

Op het partijcongres van 12 december vertelde Renske Leijten tevens, wat lokale fracties zouden kunnen ondernemen. In Capelle gebeurde dat met succes.
Onze fractievoorzitter heeft namelijk in de raadsbrede commissievergadering van 24 november aan wethouder Westerdijk gevraagd om er ook in Capelle werk van te maken, dat de € 750,- “kerstbonus” daadwerkelijk bij de gedupeerden terecht komt: vrij van eventuele inhoudingen of verrekeningen. Zij antwoordde daar welwillend op, gaf daarnaast aan dat ook de burgemeester zeer is aangedaan door deze zaak.
Er zijn in Capelle aan den IJssel 60 slachtoffers bekend op een totaal van ruim 220. De belastingdienst deelt geen persoonsgegevens. Daarom is er een speciaal meldpunt voor de gedupeerden in het leven geroepen: meldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl

Toch in sociale verbondenheid de feestdagen ingaan, ook al zit je in je uppie?
Ken je gedupeerden door de toeslagaffaire, dan kun je hen wellicht helpen zich aan te melden op het Capelse meldpunt. Wat echter iedereen kan: bezorg hun kinderen een aardigheidje, zoals door te doneren. Want zij zijn letterlijk het kind van de rekening.
Doneren kan op https://doemee.sp.nl/kerst

*) bron: https://nos.nl/artikel/2361021-commissie-ongekend-onrecht-in-toeslagenaf...

Reactie toevoegen

U bent hier