h

FASCINATIO

25 september 2021

FASCINATIO

Foto: openbaar / Fascinatio bouwgebied plan

Ik ben bewoner van de wijk Fascinatio en maak mij zorgen over het commerciële studentenwoningenplan van de gemeente Capelle.

In lijn van de schimmige besluitvorming rond het ALLSAFE Mini gebouw en de Hello Carwash, rekt de gemeente Capelle aan den IJssel wederom het beleidsplan (BKP) in de deelgemeente Fascinatio op. Ditmaal met een plan voor een gebouw van 8 verdiepingen met 400 studentenwoningen. Er wordt door de belanghebbende precies binnen de juridische lijntjes getekend met de minimaal noodzakelijke informatieplicht. Op deze manier wil de gemeente het plan zo geruisloos mogelijk langs alle juridische hobbels zien te krijgen. Het is op z'n zachts gezegd een dubieuze gang van zaken om zo met je inwoners om te gaan.

De verhouding studenten/inwoners Fascinatio west zal 33% zijn. Dat is ver boven de verhouding van studentenstad Groningen die de lijst met studenten aanvoert met 25%. De verhouding is volledig zoek. Het draagvlak voor studentenwoningen in de wijk is hoog. Maar dan wel een sociaal bewogen studentenplan en naar rato van de inwoners van deze wijk en niet het hogere onbetaalbare segment en buitensporige groot.

In tegenstelling tot de wijken Middelwatering, Schenkel, Schollevaar en Oostgaarde heeft de wijk Fascinatio geen Kinderlab waar de kinderen kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Ook is er geen park in de wijk met een veilige ruimte waar kinderen veilig kunnen spelen. Buiten 2 overbevolkte kleine ‘fluisterkooien’ en een kleine speelplek op het Pulsi Balonihof is er weinig veilige speelruimte voor onze kinderen. Het weinige groen dat er nu in de wijk is, zijn de onbezette kavels met veel wildgroei en onveilige situaties voor de kinderen. Moet dat geen speerpunt zijn voor de gemeente ipv een studentengebouw?

Wij willen heroverweging van het plan. Bijvoorbeeld een halvering van het ingediende plan (maximaal 4 woonlagen en 100 tot 200 studenten) waar voldoende draagkracht voor is binnen de wijk. Of een ander locatie zoeken voor de studentenwoningen. Fascinatio is als wijk niet ingericht op een toename van 400 studentenwoningen (400 tot 600 studenten) en het plan past niet binnen het huidige bestemmingsplan Fascinatio-Capelsebrug.

(inzender is bekend bij de redactie)

Reactie toevoegen

U bent hier