h

Nieuws uit 2015

18 december 2015

SP geeft geen steun aan Rotterdamwet

De SP heeft afgelopen raadsvergadering niet ingestemd met het verder uitbreiden van de Rotterdamwet in drie buurten in Capelle aan den IJssel.
Sinds kort is de Rotterdamwet van kracht in de Wiekslag, Hoekenbuurt en de Gebouwenbuurt. Hiermee kunnen mensen met een laag inkomen of het niet hebben van betaalde baan worden geweerd uit deze buurten.

Lees verder
20 oktober 2015

Geen verruiming van aantal koopzondagen in Capelle

De Capelse fracties van SP, SGP, ChristenUnie en CDA zijn verbolgen over het voorstel van het Capelse college om de winkels elke zondag te openen. Volledige openstelling van winkels gedurende de hele week zet de toch al hectische samenleving nog verder onder druk. De oppositiepartijen zijn van mening dat het college niet alleen het contact verliest met een belangrijk deel van de samenleving, maar ook de kleine zelfstandige ondernemer de das om doet. Daarmee brengt het de echte Capelse ondernemer en de kwaliteit van het Capelse winkelbestand in gevaar.

Lees verder
11 oktober 2015

SP organiseert een avond over TTIP, vrijhandelsakkoord EU-VS

Foto: SP / SP

De SP organiseert op vrijdag 16 oktober een openbare avond over het vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS. het Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP). Verschillende sprekers komen aan het woord, waaronder Dennis de Jong de fractievoorzitter van de SP in het Europees Parlement. Maar ook sprekers van Milieudefensie, SOMO en de FNV. Het is mogelijk voor het publiek om vragen te stellen over de mogelijke gevolgen van dit akkoord. De avond begint om 20.00 uur in Capsloc aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel. Toegang is gratis. 

Lees verder
1 oktober 2015

SP organiseert huurdersmiddag in Schenkel

Foto: SP / SP

De SP organiseert aanstaande zaterdag 3 oktober een middag over het huurwoningen.

Lees verder
1 september 2015

SP op zomerbezoek in diverse buurten

Foto: Sp Capelle / SP

De SP heeft in augustus een bezoek gebracht aan de Wiekslag,Wingerd en Ervenbuurt. Onder het genot van een broodje hamburger van de bbq of een ijsje gingen de SP-ers in gesprek met de bewoners over hun buurt, maar ook over toegenomen inkomensverschillen in Nederland.

Lees verder
8 augustus 2015

Raadslid Diana Al bezoekt zorginstantie de Zellingen

Foto: SP Capelle / SP

Vorige maand heb ik een werkbezoek aan zorginstantie de Zellingen in Schenkel gebracht. De Zellingen levert verschillende vormen van zorg in zowel Capelle als in Krimpen aan den IJssel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier