h

Nieuws uit 2013

30 december 2013

Villapark Oeverrijk een fiasco

De gemeente heeft een streep gehaald door het plan om het villapark Oeverrijk te ontwikkelen. Wethouder van Winden (CU/SGP) heeft bekend gemaakt dat de samenwerking met de Groene Groep is stopgezet. Wel nadat er al ruim een half miljoen is uitgegeven door de gemeente om de grond bouwrijp te maken.
De SP had hier in 2011 al voor gewaarschuwd en stemde tegen het plan om Oeverrijk te ontwikkelen. De wethouder en een meerderheid van de gemeenteraad stemde destijds wel in om 7 miljoen voor te financieren aan een bijna failliete ontwikkelaar.

Lees verder
5 december 2013

Meer aandacht voor werkomstandigheden bij Promen

Deze week heeft de
gemeenteraad in Capelle aan den IJssel op initiatief van de SP aandacht
gevraagd voor het sociale aspect bij sociale werkvoorziening Promen.
"Door de nieuwe Participatiewet verandert er veel bij de sociale werkvoorzieningen, waardoor
een deel van de medewerkers zich onzeker voelt over de toekomst. Ik ben tevreden dat de gemeenteraad en de wethouder nu aangeven dat er naast het financiële resultaat ook voldoende aandacht moet zijn voor de werkomstandigheden voor de medewerkers. Tot op heden lag de nadruk vooral op de financiën", aldus SP-burgerraadslid Meltem Okcu.

Lees verder
13 november 2013

Kantoren Rivium blijven leeg staan

Deze week diende de SP een motie in om leegstaande kantoren in Capelle aan den IJssel een nieuwe bestemming te geven.  De SP dacht hierbij aan het transformeren van kantoren naar studio’s, appartementen of stadslandbouw.
De motie kreeg de steun van alle oppositiepartijen, PvdA, GroenLinks en D66. De coalitiepartijen stemde tegen de motie, waardoor er geen meerderheid voor was.

Lees verder
13 november 2013

SP wil aanpak van jeugdwerkeloosheid

De SP wil dat de gemeente werk gaat maken van de aanpak van jongeren onder
de 27 die zonder afgeronde opleiding en/of zonder werk thuis zitten.
Deze groep jongeren krijgt bij werkloosheid
geen uitkering maar moet eerst vier weken zelf actief op zoek naar een baan of opleiding. Na deze vier weken kunnen jongeren zich weer melden
bij de gemeente. In de praktijk blijkt dat dit niet gebeurd. Volgens de SP moet de gemeente veel actiever optreden in de richting van werkloze jongeren om ervoor te zorgen dat zij de kansen pakken om zich verder te ontwikkelen.

Lees verder
31 oktober 2013

SP Capelle presenteert kandidatenlijst met nieuw talent

Woensdagavond 30 oktober heeft de SP haar kandidatenlijst voor de komende raadsverkiezingen vastgesteld. De lijst van in totaal 20 kandidaten is een combinatie van ervaring en nieuw talent. De huidige fractievoorzitter Jurgen van der Sloot (31), was eerder al gekozen als lijsttrekker. ‘Ben erg blij met deze kandidatenlijst, en ben er van overtuigd dat we hier een fantastisch verkiezingsresultaat kunnen behalen.’ Aldus van der Sloot.

Lees verder
20 oktober 2013

SP op tour door Capelle

SP afdeling Capelle aan den IJssel is afgelopen herfst op tour geweest in verschillende wijken in Capelle. In het Centrum, Schollevaar, Schenkel en de Hoekenbruurt gingen leden van SP Capelle aan den IJssel in gesprek met de inwoners van Capelle aan den IJssel.
Lees verder

Pagina's

U bent hier