h

Nieuws uit 2012

19 december 2012

SP wil opheldering over mogelijke overname kinderboerderij Klaverweide

jurgen
Vorig week werd bekend dat de wethouder gesprekken voert met een nieuwe zorginstelling die mogelijk het pand aan de ’s Gravenweg 325 wil betrekken en daarbij ook de kinderboerderij over te nemen. Een eerdere poging van de gemeente met stichting Merula kon op veel verzet rekenen vanuit de kinderboerderij, inwoners en de gemeenteraad.

Lees verder
15 november 2012

Begroting 2013 "College stelt verkeerde prioriteiten in crisistijd"

JurgenNaar de mening van de SP is het positief dat het college erin is geslaagd om een degelijke begroting op te stellen voor 2013. De partij is tevreden met de inzet om de IJsseloevers aantrekkelijker te maken en de lang gewenste aanlegsteiger voor de binnenvaart lijkt er nu daadwerkelijk te komen.

Lees verder
30 oktober 2012

SP Capelle wil actieplan opleiding of werk voor jongeren


De SP wil dat de gemeente Capelle jongeren zonder uitkering, opleiding of
werk in kaart brengt. Deze jongeren hebben vaak weinig kans op een baan
en bouwen niets op waardoor er een groot risico bestaat dat ze uiteindelijk in de criminaliteit belanden. Dat is volgens de SP onaanvaardbaar.
Bij de eerstvolgende raadsvergadering op maandag 5 november zal de partij daarom een voorstel indienen dat moet leiden tot een concreet actieplan, gericht op deze jongeren.

Lees verder
11 oktober 2012

SP wil onderzoek naar aantal sociale huurwoningen

De SP heeft de Algemene Rekenkamer gevraagd om een onderzoek te doen naar het beleid van het gemeentebestuur om het aantal sociale huurwoningen fors te verminderen. De SP zet grote vraagtekens bij de plannen om het aantal sociale huurwoningen fors te verlagen de komende jaren. Het gemeentebestuur wil het aantal sociale huurwoningen verlagen van 38% naar 33%. Volgens de SP zal hierdoor in de toekomst voor veel Capellenaren geen plek meer zijn in Capelle. De socialisten willen graag dat er een onafhankelijk onderzoek komt waarbij de gevolgen duidelijk in naar voren komen.

Lees verder
17 september 2012

SP wil opheldering over geluidsmeter in Moluks Cultureel Centrum

Afgelopen week heeft de SP raadsvragen gesteld aan het gemeentebestuur over de genomen maatregelen om geluidsoverlast van het Moluks Cultureel Centrum. De SP heeft klachten ontvangen over de geluidsmeter die door de gemeente in het centrum is geplaatst. Wanneer deze teveel decibel meet wordt de geluidsinstallatie uitgeschakeld.

Lees verder
11 september 2012

SP op verkiezingsmarkt Capelle

Zaterdag stond SP met een kraam op de verkiezingsmarkten in Capelle aan den IJssel. Bij de stand gingen de vrijwilligers van de SP in gesprek met het winkelende publiek van de Koperwiek. Ook werden folders, sponzen strandballen en frisbees uitgedeeld.

Lees verder

Pagina's

U bent hier