h

Nieuws uit 2009

22 december 2009

SP bezorgt nieuwjaarskaarten

De SP wenst iedereen fijne feestdagen en een goed en sociaal 2010! De SP afdeling Capelle aan den IJssel bezorgt deze week een paar duizend nieuwjaarskaarten. Ongeveer tienduizend inwoners ontvangen de SP nieuwjaarswens. De SP zal zich in 2010 in zetten voor een menselijk en sociaal Capelle aan den IJssel. Op 3 maart kunnen de Capellenaren kiezen hoe sociaal de gemeente wordt in 2010.
Lijsttrekker Jurgen van der Sloot

Lees verder
14 december 2009

Actie succesvol: 65-plus geheel 2010 gratis met OV

Laseren voor gratis OV
Vanavond heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad voor gratis OV gestemd. Hierdoor kunnen 65-plussers geheel 2010 gratis met de metro en bus. De SP was vanavond met een groep SP-ers naar het gemeentehuis gegaan om de ouderen te ondersteunen in hun strijd voor gratis openbaar vervoer. De socialisten deelde flyers uit en projecteerde een lasershow op het gemeentehuis. Nadat de raad op 10 november het gratis OV had stopgezet zijn vele 65-plussers in verzet gekomen. Er werden via de website van de SP ongeveer 200 protest-mails gestuurd naar de partijen die tegen gratis OV hadden gestemd. Daarna zijn enkele partijen veranderd van standpunt. Alleen de VVD, CDA en de SGP hebben nog tegen het gratis OV gestemd.

Lees verder
30 november 2009

SP leden stellen kandidatenlijst vast.


Op donderdagavond 26 november hebben de leden van de SP Capelle aan den IJssel de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De SP gaat de verkiezingen in met een lijst van 18 kandidaten. De top 5 ziet er als volgt uit; de huidige afdelingsvoorzitter Jurgen van der Sloot is gekozen als
lijsttrekker. Van der Sloot is 27, woont in Schollevaar en is medewerker voor de Tweede Kamerfractie van de SP. Hij studeerde HBO small business & retailmanagement en was een paar jaar werkzaam in de detailhandel. De nummer twee is Meltem Okcu, 24 jaar en studeert rechten aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is ze werkzaam op het hoofdkantoor van de SP. De nummer drie is Jay Pahladsingh, 59 jaar en gezin-relatie therapeut. De nummer vier is Anneke Bosgieter, 62 jaar en heeft werkervaring in zowel profit als non-profit sector op het gebied van personeelswerk. Nummer vijf is Hans Jannink, 66 jaar heeft zijn eigen adviesbureau op het gebied van arbeidsomstandigheden en medezeggenschap. Tevens is Jannink ruim 20 jaar kaderlid bij FNV Bondgenoten.

Lees verder
24 november 2009

Afschaffing telefonische indicatie thuiszorg stap dichterbij

De SP in Capelle aan den IJssel pleitte eerder voor het afschaffen van de telefonische indicatie voor thuiszorg clienten. De gemeenteraad van Capelle
heeft unaniem een voorstel gesteund om te onderzoeken wat de kosten zijn van huisbezoek. Wat de SP betreft is een onderzoek niet noodzakelijk;
de telefonische indicatie wordt direct gestopt en overgelaten aan de wijkverpleegkundige of huisarts. Op dit moment bepaalt het commerciele bureau Movaris hoeveel zorg iemand nodig heeft, dit kost de gemeente honderdduizend euro per jaar. Geld dat volgens de SP beter besteed kan worden aan zorg.

Lees verder
13 november 2009

Stuur een protestmail voor gratis OV

Dinsdag 10 november heeft een meerderheid van de raad ingestemd om het gratis OV voor 65-plussers te schrappen. VVD, CDA, ChristenUnie, SGP, Liberaal Capelle, Capelle.nu! en GroenLinks stemde tegen het gratis OV. De SP vindt dit een zeer onverstandige beslissing. Gratis OV is juist goed voor de mensen en voor de gemeente. De bussen en metro's zitten ook weer veel vaker vol en mensen kiezen vaker het openbaar vervoer in plaats van de auto.

Lees verder
12 november 2009

SP verbolgen over schrappen gratis OV


De SP is verbolgen over het feit dat de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel dinsdagavond tijdens de begrotingsbehandeling het gratis OV voor 65-plussers heeft geschrapt. De proef zal geen vervolg krijgen ondanks inspanning van onder andere de PvdA en Leefbaar Capelle. De voltallige oppositie wilde niet langer doorgaan met het gratis OV. Wel waren er enkele partijen die het wel wilde continueren voor 65-plussers met een minimum inkomen, maar daar was geen meerderheid voor. De SP is van mening dat elke 65-plusser gewoon gratis met het openbaar vervoer moet kunnen blijven reizen in Capelle en de stadsregio. Het haalt oudere mensen uit een isolement: ze gaan vaker op bezoek bij vrienden en familie. De bussen en metro's zitten ook weer veel vaker vol en mensen kiezen vaker het openbaar vervoer in plaats van de auto.

Lees verder

Pagina's

U bent hier