h

Nieuws uit 2017

17 november 2017

Succes SP: Toilet in Schollebos

Foto: SP

De Capelse gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van de SP om een openbaar toiletvoorziening te realiseren in het Schollebos. Het toilet wordt in het voorjaar 2018 geplaatst en wordt in het najaar weer weggehaald. Zo kunnen recreanten gedurende het recreatieseizoen gebruik maken van deze openbare toiletvoorziening die ook rolstoel toegankelijk is. D66 was de enige partij die zich tegen het voorstel keerde en tegen stemde.

Lees verder
17 november 2017

Succes SP: Investeren in duurzaamheid en banen

De gemeenteraad heeft ingestemd met een motie van de SP om de focus van het ‘denk & doe mee fonds’ te richten op duurzaamheid en banen. De SP stelde voor om de vijf miljoen die het college wil stoppen in een apart fonds gericht te investeren. Met het denk en doe mee fonds kunnen initiatieven vanuit de samenleving mede worden gesubsidieerd. De motie werd gesteund door Leefbaar Capelle, D66, VVD, GC en ChristenUnie.

Lees verder
12 oktober 2017

SP Capelle kiest kandidatenlijst en gaat voor links gemeentebestuur

Foto: SP Capelle / SP Capelle

Woensdagavond 11 oktober heeft de ledenvergadering van de SP Capelle aan den IJssel haar kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 vastgesteld. Huidig afdelingsvoorzitter Jay Pahladsingh is gekozen als lijsttrekker. Op nummer twee staat Willem Vlot, op de derde plek vinden we huidig raadslid Jan Breepoel. Op plek vier staat huidig burgerraadslid Daniel Thenu en Ayse Ozturk heeft de vijfde plek op de kandidatenlijst. Fractievoorzitter Jurgen van der Sloot keert niet terug in de gemeenteraad, maar staat nog wel als lijstduwer op de lijst.

Lees verder
21 september 2017

SP Capelle wil aandelen Eneco behouden

Foto: coffee

Afgelopen week heeft de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel vergadert over de voorgenomen verkoop van de aandelen van Eneco. De SP wil dat de gemeente de aandelen van Eneco behoudt. De partij zal zich verzetten tegen het plan van wethouder Meuldijk (LC) om de aandelen van de hand te doen. SP-raadslid Jan Breepoel wil Eneco in publieke handen houden.

Lees verder
2 september 2017

Door met de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen

Foto: sp / sp

Donderdag 31 augustus ontving de afdeling een mail van het partijbestuur van de SP, met daarin de toestemming door te gaan met de voorbereiding van onze deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Capelle aan den IJssel. 

Lees verder
26 augustus 2017

SP Capelle informeert bewoners Wiekslag over renovatie

Foto: SP Capelle

Donderdagavond heeft de SP een bezoek gebracht aan de Wiekslag.
Dit was het vervolg op een eerder buurtbezoek in mei jl met SP-Kamerlid Sandra Beckerman. Bewoners klaagde toen over de slechte kwaliteit van de woningen, de te hoge huren en het achteruit gaan van de buurt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier