h

Nieuws uit 2022

12 november 2022

EVALUATIE BEWONERSPARTICIPATIE FLORABUURT

Nog onder de eervorige wethouder Stadsontwikkeling besloot de gemeenteraad, dat er een onafhankelijke evaluatie zou komen naar hoe 't de bewonersparticipatie verging bij de Florabuurtplannen. De uitkomsten van deze rapportage mochten enkel ten dienste staan van het interne proces in de Raad en mochten geen enkel gevolg hebben voor de Gebiedsvisie zoals aangenomen door de Raadsmeerderheid op 14 december 2021. (1)

Lees verder
12 november 2022

DAADWERKELIJK WAN-WOONBELEID

Foto: SP Capelle

Op 3 oktober 2022 organiseerde de SP-fractie van de Rotterdamse gemeenteraad een thema-avond Wonen. De aanleiding: het rapport 'Thuis in cijfers' van de Rotterdamse rekenkamer (1). Wat blijkt: de onderbouwing van de Rotterdamse Woonvisie -dat is de concrete planning van het woonbeleid- staat op drijfzand: de cijfers waren heel wat minder exact en volledig dan gepresenteerd. Het percentage goedkopere woningen in Rotterdam nam in de periode 2015-2020 sterk af, terwijl het aandeel lage-inkomens-huishoudens ongeveer gelijkbleef. Ondanks alle aanwijzingen dat behoefte en aanbod juist in dat segment steeds verder uit de pas liepen, paste Rotterdam de Woonvisie niet aan.

Lees verder
12 november 2022

VOLKSPETITIE NATIONALISATIE ENERGIE

Foto: SP

De bedoeling is om de druk op het kabinet Rutte/Kaag nog verder op te voeren. Onder andere door symbolisch het energiebedrijf Vattenfall te nationaliseren (video: https://youtu.be/nKmWhISOWiI ).

Lees verder
6 september 2022

PRINSJESDAGPROTEST (ACTIE KOSTEN OMLAAG)

Foto: SP afdeling Capelle aan den IJssel / lokaal flyeren voor KostenOmlaag

Het vervolg op het Capelse flyeren, is het landelijke Prinsjesdagprotest op 17 september in Den Haag. Lees hier wanneer, waar, hoe en vooral: waarom.

Lees verder
9 juli 2022

TOESLAGENAFFAIRE - ZWARTE LIJSTEN

Hoe stond 't op 1 mei met gedupeerden door het kindertoeslagschandaal in Capelle? En waarom en hoe zijn er veel meer mensen gedupeerd door de belastingdienst? Help mee om 'Meldpunt zwarte lijsten van de belastingdienst' aan persoonlijke ervaringen te helpen: hèt gereedschap voor onze volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer om hier iets aan te kunnen doen.

Lees verder
9 juli 2022

Actie KOSTEN OMLAAG

Meer dan de helft van de bevolking kan zonder toeslagen niet rondkomen. De kosten van levensonderhoud stapelen voort, bij inkomens die te laag zijn om er die kosten van te kúnnen betalen.
Al decennia wentelen bedrijven loonkosten af op werknemers en op alle belastingbetalers, enkel voor eigen winst. En die winst wordt heel wat lager belast dan arbeid. Iets dergelijks gaat op voor de vermogens van 'superrijken'. Waar 't dus heen moet, is dat zowel grote bedrijven met veel winst als deze 'superrijken', hun eerlijke deel gaan betalen. Opdat de hele samenleving beter af is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier