h

Nieuws uit 2007

27 september 2007

Wmo actie seniorenbeurs Capelle

Donderdag 27 september heeft de Werkgroep SP Capelle weer een actie gehouden in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) "De belangstelling was overweldigend mede omdat er in het Isala theater De Seniorenbeurs werd gehouden. Veel mensen zetten hun handtekening en deden hun verhaal. Zowel de mensen die werkzaam zijn in de thuiszorg als de cliënten die er gebruik van maken. Sommigen verhalen waren ook erg schrijnend en geven aan dat actie echt nodig is. Ook werden er veel handtekeningenkaarten meegenomen zodat mensen hun collega's ook konden laten tekenen" Aldus Anneke Bosgieter

Lees verder
9 september 2007

WMO actie op Capelse kunstmarkt

Op zaterdag 8 september stond de werkgroep van SP Capelle op de kunstmarkt,om handtekeningen in te zamelen voor de actie "stop uitverkoop thuiszorg".

Lees verder
4 september 2007

Stop uitverkoop thuiszorg in Capelle

De thuiszorg is door de regering in de uitverkoop gedaan. Gemeenten kopen zo goedkoop mogelijk zorg in. Personeel en cliënten betalen een hoge prijs. De kwaliteit holt achteruit. Cliënten verliezen hun vertrouwde hulp. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. Cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon. Het comité ‘Zorg geen Markt’ is een actie begonnen onder de slogan: Stop de uitverkoop van de thuiszorg!

Lees verder
28 augustus 2007

SP Capelle: Kantoorpanden ombouwen tot starters woningen.

SP werkgroep Capelle start acties rondom de leegstand van kantoorpanden. Het is de hoogste tijd dat er wat gedaan wordt aan deze leegstand, bijvoorbeeld door de kantoren om te bouwen tot starters woningen. Ook zouden eigenaren van langdurig leeg staande panden extra gemeentebelasting moeten betalen. Dan wordt het een stuk minder aantrekkelijk om panden lang leeg te laten staan.

Lees verder
26 april 2007

SP Capelle ondersteunt actie "openheid over Irak"

Leden van de SP werkgroep Capelle hebben hun steentje bijgedragen aan de landelijke SP actie "openheid over Irak". Het doel van deze actie is doormiddel van een handtekeningen actie alsnog een parlementair onderzoek af te dwingen naar de beweegredenen van de Nederlandse regering om deze oorlog te steunen. Volgens de SP is het niet meer dan logisch dat een regering verantwoording aflegt voor de steun aan een zeer omstreden oorlog.

Lees verder

U bent hier