h

Nieuws uit 2011

22 december 2011

Met de SP op bezoek in de Tweede Kamer

Op vrijdag 3 februari 2012 organiseert de SP te Capelle aan den IJssel voor haar leden, familie, vrienden en kennissen een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer.
Rondleiding

Lees verder
13 december 2011

SP: Vijf jaar wachten op huurwoning Capelle onacceptabel

De wachttijd voor een betaalbare huurwoning in Capelle aan den IJssel is ruim vijf jaar. Dit blijkt uit antwoorden van het Capelse gemeentebestuur op vragen van de SP. De SP verwacht dat de wachtlijsten alleen maar langer worden zolang wethouder Joost Eerdmans vasthoudt aan het huidige beleid om het aantal sociale huurwoningen te verminderen. De afgelopen jaren zijn al veel huurwoningen op de koopmarkt gezet, ook het huidige college wil meer koop in het midden en dure prijssegment. De SP in Capelle vindt dit onacceptabel en kondigt aan begin 2012 met een uitgebreid plan te komen om het tij te keren.

Lees verder
5 december 2011

SP wil dat duur interim-management Promen niet langer blijft.

De SP heeft vandaag vragen gesteld aan het gemeentebestuur over het interim-management bij de sociale werkplaats. Afgelopen jaar is dit management aangesteld om bezuinigingen door te voeren en orde op zaken te stellen. Nu is bekend geworden dat komend jaar Promen nog meer moet bezuinigen. Volgens de SP passen daar geen peperdure interim-managers bij. "Op alles en iedereen wordt bezuinigd bij de sociale werkplaatsen, het is ongepast als er dan managers rondlopen die fors boven de Balkenendenorm verdienen." Aldus SP-fractievoorzitter Jurgen van der Sloot

Lees verder
29 november 2011

SP en PvdA in actie voor 'Armoede werkt niet'

Afgelopen zaterdag stonden bij de Koperwiek in Capelle aan den IJssel de lokale afdelingen van de SP en de PvdA actie te voeren voor 'Armoede werkt niet'. Mensen hadden de laatste kans om een werkhandschoen te ondertekenen voor de ketting van solidariteit en werden geïnformeerd over de manifestatie 'Armoede werkt niet' op 10 december in Den Bosch.
Armoede werkt niet

Lees verder
18 november 2011

SP en PvdA: "Kom naar manifestatie armoede werkt niet!"

De SP en de PvdA in Capelle aan den IJssel roepen inwoners op om op zaterdag 10 december naar de manifestatie "Armoede werkt niet" te komen. Op deze zaterdag wordt er door de SP, de PvdA, de FNV en andere belangenorganisaties een grote manifestatie georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch om een vuist te maken tegen de forse bezuinigingen op mensen met een beperking. De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel wat betreft de organisatie van "Armoede werkt niet". Door de plannen van het Kabinet Rutte zullen jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats een deel van hun inkomen moeten inleveren en zullen 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Zaterdag 26 november zijn zowel de PvdA als de SP te vinden in het stadscentrum van Capelle aan den IJssel om mensen op te roepen zich aan te sluiten bij het verzet.
Armoede werkt niet

Lees verder
18 november 2011

SP bezoekt Sporenbuurt in Schollevaar

Op dinsdag 15 november heeft de SP afdeling Capelle aan den IJssel een bezoek gebracht aan de Sporenbuurt in de wijk Schollevaar. De SP-leden gingen in gesprek met bewoners over hun buurt. De meeste bewoners waren tevreden over hun wijk. Vooral de voorzieningen in de buurt worden gewaardeerd. Wel was er onvrede over de beperkte openingstijden van de bibliotheek. Daarnaast gaven bewoners aan dat er te hard wordt gereden over het Ringspoor en dat veel auto's fout geparkeerd staan. Dit levert gevaarlijke situaties op in de buurt. Verder was opvallend dat geen van de ondervraagde op de hoogte was van het bestaan van de gemeentelijke handhaving. Dat terwijl het huidige gemeentebestuur daar veel geld voor vrijmaakt.
Buurten Schollevaar

Lees verder

Pagina's

U bent hier